Sredinom ovoga tjedna igraju se utakmice odgođenog 33. kola talijanske Serie A, a prvi susret ovoga kola igraju Atalanta i Chievo. Momčad iz Bergama trenutno zauzima četrnaestu poziciju na tablici, no ta relativno loša pozicija vara jer je Atalanti zbog izvjesnih nepravilnosti oduzeto šest bodova - kad bi im se pribrojili i ti bodovi, Atalanta bi bila u gornjem dijelu tablice.

Pet kola prije kraja Atalanta ima pet bodova više od Leccea koji se nalazi ispod crte, što znači da se društvo iz Bergama još uvijek nalazi u dosta opasnoj zoni - samo jedan kiks i paralelne pobjede rivala dovele bi ih u neugodnu poziciju. Atalanta je tijekom veljače i ožujka imala odličnu seriju od osam susreta bez poraza, no opustili su se i u zadnje četiri utakmice tri puta su izgubili. Iako još uvijek nema mjesta panici u Bergamu, u ovom susretu moraju izboriti pozitivan rezultat, a pobjedom bi vrlo vjerojatno riješili pitanje ostanka u ligi. Najbolji igrač Atalante ove sezone je argentinski napadač Denis German koji do sada postigao solidnih petnaest golova, a kad on zabija Atalanta pobjeđuje.

Chievo je vrlo solidno odigrao zadnja dva mjeseca - u zadnjih osam susreta samo dva puta su izgubili (Milan, Inter) pa zasluženo sjede na vrlo dobrom devetome mjestu. Chievo igra pravi talijanski tvrdi nogomet i ne postiže puno golova - samo davljenici Cesena i Novara postigli su manje. No i tih trideset golova koliko su postigli u 33 kola bilo je dovoljno Chievu da upiše jedanaest pobjeda.

Prema starom talijanskom običaju u ovom dijelu sezone, u ovom susretu bi oba rivala mogla biti zadovoljna s bodom, no u ulozi blagog favorita je domaća Atalanta. Hoće li susret zaista završiti neodlučenim rezultatom ili će plavo-crni iz Bergama uzeti tri boda i riješiti svoj prvoligaški status, pogledajte na kanalu Arena 2.