U sjeni najvećeg sportskog događaja na svijetu ovog vikenda, El Clasica, dva druga najbolja kluba Madrida i Barcelone - Atletico Madrid i Espanyol - ove nedjelje igraju susret 35. kola španjolske nogometne lige. Ovaj susret bi mogao biti vrlo važan za daljnji rasplet borbe za mjesta koja naredne sezone vode u europska natjecanja. Od sedmog Athletic Bilbaoa do jedanaestoga Getafea poredalo se pet sastava s jednakim brojem bodova (45), a među njima su Atletico, Espanyol i Sevilla. Šesta Osasuna i peti Levante udaljeni su od navedene skupine samo bod, odnosno tri boda, a četvrta Malaga šest bodova. Kako spomenuta Malaga do kraja sezone ima igrati i protiv Barcelone, to zapravo znači da Atletic i Espanyol zaostaju samo eventualna tri boda, a to je već dostižan zaostatak...

Tko izgubi u ovom susretu, naredne sezone neće igrati u LP, a smanjit će si šanse i za ulazak u Europsku ligu. U tom smislu veći pritisak osjeća Atletic jer su navijači na Vicente Calderonu navikli gledati europske utakmice, baš kao prije par dana kad je Atletic igrao polufinale Europske lige protiv Valencije. Taj susret je bio odličan uvod Atletičara u završni dio sezone jer su Valenciju svladali sa 4-2 i tako pokucali na vrata finala. Ponovo je briljirao Falcao koji je zabio dva gola od kojih je drugi bio pravo remek djelo - s pravom se može reći da je Kolumbijac igrač za najveće dosege.

Kako Atletic igra vrlo važan susret protiv Espanyola samo tri dana nakon veliki pobjede u Europskoj ligi, pitanje je u kakvom će stanju biti Atletičari - i u smislu umora i u smislu velikog psihološkog pražnjenja koje su doživjeli u četvrtak navečer. Može li Espanyol uhvatiti Atletic na spavanju i doći do pobjede koja bi ga kandidirala za 'europu', pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.