Derbi 34. kola talijanske nogometne lige igra se u Torinu, a sastaju se Juventus i Roma. Za Torineze je ovo možda i najteži ispit do kraja sezone, a ako ga prođu s pobjedom, 'scudetto' će im se naći na domak ruke. Osim s Romom, Juve do kraja sezone igra protiv Cesene, Leccea, Novare, Atalante i Cagliaria - sve od reda momčadi iz donje polovine Serie A. Valja reći da u finišu sezone talijanske nogometne lige nije lako pobjeđivati momčadi koje se bore za ostanak u ligi, no razlika u kvaliteti i formi između Juvea i navedenih klubova ipak je prevelika. Pobijedi li 'Stara dama' Romu, stavit će jednu ruku na 'scudetto', no ako kiksa, rasplet borbe za naslov prvaka postat će opet neizvjestan.

Roma je u zadnjih šest kola pobijedila četiri puta, a kako njeni konkurenti nisu odigrali savršeno u istom periodu, Totti i društvo dobili su novu šansu - treći Lazio udaljen im je samo četiri boda, što je u ovoj fazi sezone i puno i malo. Rimljani u zadnjih šest kola imaju relativno povoljan raspored, pa ako prođu kroz Torino bez poraza, do zadnjega kola će ostati u igri za mjesto koje vodu u LP. Roma je trenutno peta na tablici, na mjestu koje naredne sezone vodi u Europsku ligu, no ta pozicija malo koga u Rimu zanima - navijači Rome žele na Olimpijskom stadionu gledati Ligu prvaka.

Ishod ovog susreta odredit će uspješnost recente sezone i za jedne i za druge - oba sastava moraju igrati na pobjedu jer sve osim tri boda ih udaljava od željenog cilja; Juventus od naslova, a Romu od trećeg mjesta - često se dogodi da cijela sezona stane u jednu jedinu utakmicu, koju ako izgubiš - gubiš sve... Juventus predvodi veliki Del Piero, a Romu ništa manje velik Totti - koja će od ove dvije legende talijanskog nogometa nakon susreta imati više razloga za sreću, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.