Zadnji susret 27. kola MAXtv Prve lige u nedjelju popodne igraju Istra i Split. Istrani se četiri kola prije kraja prvenstva i dalje nalaze u opasnoj zoni i bodovi su im prijeko potrebni, a iz Splita poručuju da još uvijek nisu spremni odustati od borbe za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.

Istra je ovoga proljeća, uz Dinamo, naš najučinkovitiji prvoligaš - u devet susreta osvojili su osamnaest bodova i pobjegli iz zone ispadanja. Uz to, Istra je u kupu dva puta remizirala s Dinamom, što možda najbolje svjedoči o njihovoj snazi. Prvi proljetni poraz Istrani su doživjeli u prošlom kolu od Zagreba, no taj poraz nije uzdrmao Pamićevu 'moćnu gomilicu' koja još uvjek drži sudbinu u svojim rukama.

Trener Istre Igor Pamić doveo je ove zime nekoliko vrlo dobrih pojačanja u Pulu poput Bačelić-Grgića iz Šibenika, Križmana iz Rijeke, Ottochiana iz Karlovca te Havojića iz Slavena, a kad se njima pridodaju Alen Pamić, Stranatić, Rivić, Primorac i Istrin najbolji igrač Kamerunac Henry Belle, postaje jasno da proljetni uspjesi Istre nisu slučajni. Ako Pamić zadrži sve navedene igrače na okupu i u ljetnom prijelaznom roku dovede još koje kvalitetno pojačanje, naredne sezone bi Istra mogla igrati važnu ulogu u prvenstvu i čak napasti mjesta koja vode u 'europu'.

Split je dobio zadnje tri domaće utakmice te izgubio zadnja dva gostovanja - hoće li i nakon ovoga kola momčad s Parka mladeži nastaviti u istom ritmu, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.