Navigation Content

Zlato Tračana

Zlato Tračana

The Gold of the Thracians

Priča o nepravedno zapostavljenoj civilizaciji Tračana, poznatoj po izvanredno lijepoj i profinjenoj umjetnosti

INFO

Sažetak

Imena Orfeja, Mide, pa čak i Spartaka, uklesana su u naše kolektivno pamćenje. Sva trojica bili su Tračani. Iako ih povijest nije zaboravila, zapostavila je njihovu civilizaciju, čiji su rijetki i veličanstveni tragovi predmet ovog dokumentarca.

Izumitelji poljoprivrede i stočarstva i graditelji prvih seoskih naselja prije 4500 godina, Tračani su naseljavali područje gdje se danas nalazi Bugarska. Bili su ispred svoga vremena i imali su veliki utjecaj na ostatak Europe. Ruševine njihovih kuća, kao i novootkrivene grobnice, kriju neiskopana blaga, posebno najstarije predmete od zlata.

Atraktivnim trodimenzionalnim animacijama, stručnim analizama i iskopavanjima na terenu, ovaj dokumentarac pokušava nam dočarati zapostavljenu civilizaciju koja nam je ostavila veličanstvena i profinjena umjetnička djela.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...