I nakon devet odigranih kola hrvatske košarkaške A1 lige za prvaka jedini neporaženi sastav je Cibona. Vukovi su u prošlom kolu imali relativno lak zadatak - gostovali su na Baldekinu kod Šibenika i pobijedili domaće s više od 30 poena razlike. Vrlo dobru utakmicu odigrali su Barbour, Rudež i Rozić, a Repeša je poslije susreta izjavio da jedva čeka petak i utakmicu protiv Cedevite jer protiv jakog suparnika želi vidjeti gdje je zapravo Cibona u ovom trenutku i može li ozbiljno kandidirati za naslov.

U derbi protiv Cibone Cedevita ulazi s drugog mjesta i s dvije pobjede manje, što znači da ni s pobjedom Anzulovićev sastav neće preuzeti prvo mjesto na tablici. U prvom međusobnom susretu u A1 ligi za prvaka Cibona je pobijedila Cedevitu sa sedam poena prednosti i nema sumnje da će Cedevita pokušati nadoknaditi tu prednost jer bi međusobni odnos mogao biti presudan za osvajanje prvog mjesta na tablici, a koje u polufinalu donosi nešto slabijeg protivnika.

Cedevita je nakon završetka regularnog dijela regionalne ABA lige ušla u lošiju formu i izgubila par susreta od sastava od kojih je realno bolja. Zamor materijala kod igrača Cedevite mogao se i očekivati, no realno gledano, pad forme Cedevitu i nije puno koštao - u doigravanje A1 lige sigurno će se plasirati. Final Four ABA lige igra se krajem travnja što znači da je došlo vrijeme da Vukušić, Car i ostali počnu igrati na pravoj razini i u završni dio regionalne lige uđu u pravoj formi. Upravo bi utakmica protiv Cibone mogla biti prekretnica za Cedevitu pa valja očekivati da će Anzulovićevi igrači biti motivirani pokazati da su i dalje najbolji i u gradu i u ligi...

Hoće li Cibona i nakon desetoga kola ostati neporažena, pogledajte na kanalu SportKlub.