Kompleksni format belgijske nogometne lige i ove sezone možemo pratiti na sportskim kanalima MAXtv-a. Nakon što je odigrano posljednje kolo regularnog dijela sezone najboljih šest momčadi igra Ligu za prvaka, narednih osam razigrava za mjesto koje vodi u Europsku ligu, a najlošija dva sastava doigravaju za ostanak u ligi. Ove sezone najslabije plasirane belgijske momčadi su Westerlo i St. Truiden.

Već je odigrano dva kola doigravanja za ostanak u kojima su i Westerlo i St. Truiden iskoristili domaći teren i odnijeli pobjede. Ova dva sastava će odigrati ukupno pet mečeva nakon čega će biti poznato koji je sastav izborio ostanak, a koji ide u niži rang belgijskog nogometa. Nakon regularnog dijela sezone Westerlo je ostvario nešto bolji rezultat, a i općenito gledano, Westerlo je renomiraniji klub te nešto vrijedniji prema Transfermarktu.

Borba za ostanak je uvijek žestoka, a osobito ako su oba kluba motivirana kao što je to ovdje slučaj. Iako su Westerlo i St. Truiden završili na dnu belgijske lige, oba sastava posjeduju soolidnu kvalitetu u svojim redovima, čemu svjedoče neki recentni rezultati - Westerlo je u predzadnjem kolu regularnog dijela sezone pobijedio vrlo jaki Genk, a St. Truiden je u istom kolu remizirao s Anderlechtom.

Hoće li Westerlo po četvrti put ove sezone pobijediti St. Truiden, pogledajte na kanalu SportKlub+.