Na svoj rođendan operativac NATO-a Jacques Kristoff (Jean-Claude Van Damme) od nadređenih dobiva zadatak pronaći izvjesnu Galinu Konstantin (Laura Harring), koja je otela iznimno vrijednu i opasnu pošiljku SP-43, najmodernijeg otrova koji bi u neprijateljskim rukama mogao biti neobranjivo oružje.

Kristoff prilično lako pronađe Galinu, ali mu šefovi daju dodatni zadatak da je zajedno sa serumom isporuči vlastima, i to vlakom. Skupina terorista na čelu s nemilosrdnim Masonom Coleom (Tomas Arana) planira presresti vlak i ukrasti virus, a situaciju dodatno komplicira prisutnost Kristoffove obitelji, koja ga je naumila iznenaditi povodom rođendana.


'Ubojiti virus' iznimno je uzbudljiv i neprestanom akcijom ispunjen film, nastao kao novije viđenje klasičnoga akcijskog podžanra zatvorenog prostora, čiji su najistaknutiji predstavnici 'Umri muški' ili 'Pod opsadom'.

U filmu redatelja Boba Misiorowskoga radnja se odvija u vlaku, a naizgled skučeno mjesto odvijanja nimalo ne priječi da se legenda akcijskog žanra, slavni Jean-Claude Van Damme, razmaše do krajnjih granica. Van Dammeova partnerica u ovom filmu jest Laura Harring, koja se ulogama u filmovima 'John Q' i 'Mulholland Drive' dokazala kao izvrsna glumica.