I ove sezone imamo prilike pratiti vrlo složen sustav natjecanja u belgijskoj nogometnoj ligi. Nakon završenog regularnog dijela sezone (30 kola) najboljih šest momčadi igra Ligu za prvaka, najlošije dvije igraju play off za ostanak u ligi, a ostalih osam su podijeljene u dvije skupine koje razigravaju za mjesta koja vode u Europsku ligu. U najjačoj skupini, onoj za prvaka, igraju Anderlecht, FC Brugge, Gent, Genk, Standard i Kortrijk.

Nakon dva odigrana kola Anderlecht je i dalje vodeći iako je odigrao dva remija za redom, drugi je FC Brugge, a treći Gent - jedan od ova tri sastava osvojit će naslov prvaka Belgije. Standard je trenutno peti i teško će se dokopati pozicije koja vodi u Ligu prvaka, pa će se navijači sastava iz Liega morati zadovoljiti nastupima u Europskoj ligi naredne sezone.

FC Brugge je u prvom kolu doigravanja dobio Genk s 2-0, no u drugom kolu su iznenađujuće poraženi od Kortrijka pa nisu dostigli Anderlecht po broju bodova. U deset preostalih kola svašta se može dogoditi jer svih šest sastava koji igraju Ligu za prvaka su vrlo solidni pa do pobjede nije lako doći. FC Brugge je u prvom dijelu sezone pobijedio Standard na svom terenu te izgubio od istog rivala u Liegeu, no to je bio prvi dio sezone kad su kiksevi bili dozvoljeni - u doigravanju za prvaka svaka pobjeda je dvostruko vrijedna...

Hoće li Standard uzeti bodove Bruggeu i kompromitirati njihovu borbu za naslov prvaka pogledajte na kanalu SportKlub.