Navigation Content

Brewsterovi milijuni

Brewsterovi milijuni

Brewster's Millions

Kako bi naslijedio bogatstvo, igrač bejzbola mora prvo potrošiti 30 milijuna dolara u 30 dana

INFO

RedateljWalter Hill

GlumciRichard Pryor, John Candy, Lonette McKee, Stephen Collins, Jerry Orbach, Pat Hingle, Tovah Feldshuh

Sažetak

Drugoligaški igrač bejzbola Brewster (Richard Pryor) sanja o tome kako će jednoga dana prijeći u prvu ligu i postati slavan. Kad dobije tajanstveni poziv iz neke odvjetničke tvrtke, uputi se onamo nadajući se da će potpisati ugovor s nekim poznatim klubom.

No tamo je pozvan na čitanje oporuke svog pretka za kojeg nije ni znao da postoji. Taj mu predak ostavlja 300 milijuna dolara, ali pod jednim uvjetom. Da bi dobio tu basnoslovnu svotu, prvo mora potrošiti 30 milijuna u 30 dana, s tim da nakon tog roka ne smije posjedovati ništa što nije posjedovao do čitanja oporuke. Zbunjen i šokiran, Brewster odluči prihvatiti izazov...

'Brewsterovi milijuni', u režiji slavnog Waltera Hilla (48 sati, Vatrene ulice), sedma su filmska adaptacija popularnog istoimenog romana G. B. McCutcheona iz 1902. o muškarcu kojem iz vedra neba u ruke padne basnoslovna svota novca, ali i obveza da je potroši u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Razlika između prijašnjih ekranizacija i ove jest ta što je ranije Brewster uvijek morao potrošiti milijun dolara u zadanom roku, a u ovoj se inačici ta svota popela na 30 milijuna. Ovaj film po mnogočemu podsjeća na uspjelu komediju 'Kolo sreće' (1983), što i ne treba čuditi, jer su taj film također napisali Herschel Weingrod i Timothy Harris.

Humoristične se epizode nižu jedna za drugom, a temelje se uglavnom na psihičkom stanju glavnog junaka i situacijama u koje on upada mahnito se pokušavajući riješiti velikog novčanog iznosa samo da bi dobio drugi, deseterostruko veći. Nositelji humora su dvojica iznimno nadarenih glumaca, slavni R. Pryor (Harlem Nights, See No Evil, Hear No Evil), jedan od najpopularnijih afroameričkih komičara i svojevrsni mentor E. Murphyja, te J. Candy (Planes, Trains & Automobiles), korpulentni glumac nezamjenjivog simpatičnog izraza lica.

Glazbu za film napisao je hvaljeni glazbenik Ry Cooder, poznat po uspješnim suradnjama s Walterom Hillom (Vatrene ulice) i Wimom Wendersom (Paris, Texas).

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...