Zadnji susret 32. kola talijanske nogometne lige odigrat će u četvrtak navečer Bologna i Cagliari. Oba sastava se još uvijek nalaze u relativno opasnoj zoni, a do kraja sezone ostalo je još sedam kola - u takvim okolnostima Talijani su redovno pragmatični i ne mare za 'Fair Play', drugim riječima, sprema se podjela bodova... Kladionice su naravno svjesne te talijanske tradicije pa je koeficijent za remi u ovom susretu slabiji od onih za pobjede...

Bologna je vrlo dobro odigrala proljetni dio sezone i pobjegla iz zone ispadanja - predvođena veteranom Marcom Di Vaiom Bologna je u prvih dvanaest proljetnih utakmica samo jednom izgubila, pa sada sjedi na 14. mjestu sa šest bodova više od Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja. U zadnja tri susreta Bologna je uzela samo jedan bod, što ih je ponovo dovelo u relativno opasnu situaciju, no na ruku im ide činjenica da su Novara i Cesena praktički već ispale pa im prijeti samo Lecce.

Cagliari je loše ušao u proljetni dio sezone, a nakon serije poraza početkom ožujka, koja ih je dovela na rub zone ispadanja, upravi kluba je 'prekipilo' te su instalirali novog trenera Ficcadentia pod čijim ravnanjem je Cagliari izborio važne pobjede protiv Cesene i Atalante te ostao na solidnoj distanci od sedam bodova do zone ispadanja. Do kraja sezone će Sardi pokušati pobijediti koji susret na svom terenu i uzeti koji bod na strani, što bi im trebalo biti dovoljno za ostanak u ligi.

Bologna i Cagliari imaju podjednako snažan sastav, što bi u ulogu favorita trebalo gurnuti Bolognu zbog domaćeg terena, no u ovom momentu sezone i kada su ovakvi odnosi na tablici, Talijani najrađe dijele bodove... Hoće li se netko ipak osladiti pobjedom ili će kladionice biti u pravu, pogledajte na kanalu Arena 3.