U subotu popodne na Kantridi gostuje Zagreb u vrlo važnom susretu 25. kola MAXtv Prve lige. Situacija na tablici ne dozvoljava opuštanje ni jednima ni drugima - Zagreb je trenutno sedmi, a Rijeka osma, no iako su od zone ispadanja udaljeni 3,4 mjesta i dalje se nalaze u vrlo opasnoj zoni jer od dvanaestog Osijeka imaju samo bod, odnosno dva više.

Rijeka je u prošlom kolu imala sreće - dvadeset minuta prije kraja susreta gubili su od Istre s 1-0, no domaći navijači ubacili su par baklji na teren pa je sudac prekinuo susret. Opći je dojam da je sudac tog susreta reagirao preoštro i da je trebao dati još jedno upozorenje prije prekida - ovako je Istra ostala bez pobjede i važnih bodova. Zbog prekida najviše je profitirala Rijeka jer će u ponovljenom susretu dobiti novu šansu, a profitirali su i oni kojima odgovara da se javnost bavi manje bitnim problemima na domaćim nogometnim travnjacima...

Riječani igraju vrlo slabo ovoga proljeća i jasno je da jedva čekaju da sezona završi. Iako se Rijeka nalazi u opasnoj poziciji, nitko na Kantridi ne razmišlja o ispadanju iako su od provalije udaljeni samo bod - razlog optimizmu je sigurno i talijanski ulagač Volpi, jer svi računaju da nitko ozbiljan ne bi bacio novac u ' bunar ' druge lige... No, ovoga proljeća na terenima MAXtv Prve lige klima se promijenila i većina bodova se mora osvojiti na terenu što borbu za ostanak čini donekle neizvjesnom...

Zagreb je u srijedu igrao prvu utakmicu polufinala kupa protiv Dinama i izvukao povoljan remi u Maksimiru. Izvještaji govore da je Zagreb zaslužio remi, pa ako Besekova momčad izbori pozitivan rezultat na Kantridi imat će razloga proslaviti jedan vrlo uspješan nogometni tjedan.

Do kraja sezone i Rijeka i Zagreb će se boriti za svaki bod, a ako jedan od sastava iz ovoga susreta odnese pobjedu, doći će na korak do ostanka u ligi. Susret Rijeke i Zagreba pogledajte na kanalu Arena 2.