U četvrtak popodne utakmicu 14. kola ruske košarkaške lige odigrat će Spartak iz St. Petersburga i Krasnye Krylia iz Samare. Obje momčadi pretendiraju završiti regularni dio sezone u gornjem dijelu tablice, što je s obzirom na njihov trenutan plasman izgledno. Spartak je trenutno šesti s jednakim brojem pobjeda kao i momčad iz Samare, no odigrao je utakmicu manje. I Spartak i Samara su prošle sezone ispali u četvrtfinalu doigravanja ruske košarkaške lige, no momčad iz St. Petersburga ove sezone izgleda bolje i mogla bi se dokopati i polufinala ruske lige.

Spartak iz St. Petersburga odlično je odigrao ovosezonski Eurokup - ušli su u Final Four tog natjecanja iako su do natjecanja po skupinama došli kroz kvalifikacije. U polufinalu Eurokupa Spartak igra sa starim poznanikom iz ruske lige - Khimkiem iz Moskve, a ako prođe u finale bit će to znak da u ruskoj košarci postoji novi jaki subjekt.

Samara je izgubila zadnja tri prvenstvena susreta, a Spartak je dobio zadnje četiri utakmice što govori da bi bodovi morali ostati u St. Petersburgu, a ako se to dogodi, Spartak će se popesti na četvrtu poziciju na tablici gdje mu je realno i mjesto.

Spartak je tukao Samaru i u prvom ovosezonskom susretu, a hoće li ih pobijediti i drugi put ove sezone, pogledajte na kanalu SportKlub.