Profesionalni kradljivac automobila David Arquette dobije neodoljivu ponudu za krađu prototipa superautomobila s najveće svjetske izložbe starih i rijetkih modela

Luke Delson (David Arquette) je sin bogataša koji svoje uzbuđenje nalazi u krađi skupocjenih klasičnih automobila. Kako bi pobjegao policiji, napušta Ameriku, i odmah ga angažira bogataš i kriminalac Chiarkosa (Stephen Yardley) da na Francuskoj rivijeri krade oldtimere tijekom poznate izložbe.

No, te bi krađe trebale privući pažnju policije, dok je prava meta zapravo RPM, protopotip superautomobila koji može voziti bez goriva, a koji bi mogao uništiti Chiarkosa ako se počne proizvoditi. Ali istu zadaću od Chiarkosa dobila je i Claudia (Famlke Jenssen), nekadašnja Delsonova partnerica i ljubav. Dodatno će sve zakomplicirati sam Delson kad se zaljubi u lijepu Francuskinju Michelle (Emmanuelle Seigner) koja je prisilna Chiarkosova ljubavnica...

"RPM" kombinira atraktivnu lokaciju Francuske rivijere (Nica i okolica), skupe automobile, atraktivne glumice, te akciju i komediju u jednu cjelinu. Scenarij za film je s J. P. Gardnerom napisao Donald Cammell pod pseudonimom Franklin Brauner. Cammell (Performance, White of the Eye) je najpoznatiji po režiji kontroverznog filma "Divlja strana" s Anne Heche, Joan Chen i Christopherom Walkenom, koji je svjetlo dana ugledao u studijskoj, a ne redateljskoj verziji što je redatelja na koncu dovelo do samoubojstva.

Na scenariju je navodno surađivao i Roger Avary, suscenarist "Paklenog šunda". Glavni glumac D. Arquette, brat poznatijih sestara Rosanne i Patricie, ovdje u za sebe pomalo netipičnoj ulozi akcijskog junaka, gledateljima je najpoznatiji po ulozi inspektora Rileya u trilogiji "Vrisak", a ističu se još "Lijepe djevojke", "Nikad se nisam poljubila" i "The Grey Zone". Nizozemka Femke Jenssen ostvarila je uspješnu glumačku karijeru u Hollywoodu nastupima u "Zlatnom oku", "Don't Say a Word" i sva tri "X-Men" filma, a glumila je i u "Love & Sex", "House on Hunted Hill", "Hide and Seek".

Emmanuelle Seigner najpoznatija je po ulogama u filmovima svog supruga Romana Polanskog, "Ludilo", "Gorki mjesec" i "The Ninth Gate", a nastupila je i u "Detective" Jean Luc Godarda, "Nirvani" Gabrielea Salvatoresa, te "Place Vendome" Nicole Garcie za što je nominirana za Cesara. Redatelj Ian Sharp režirao je kultnu britansku akcijsku seriju "Profesionalci", a od filmova se ističu "Who Dares Wins" i "Split Second".