Navigation Content

Na tragu plavog dijamanta

Na tragu plavog dijamanta

On the Trail of the Blue Diamond

Priča o poznatom 'Dijamantu nade', drugom najpopularnijem eksponatu na svijetu nakon Mona Lise

INFO

Sažetak

Ovo je saga o veličanstvenom plavom dijamantu Luja XVI puna strasti, intriga, izdaje i čudnih kletvi; proteže se kroz tri stoljeća i odvija na tri kontinenta.

Dijamant je donesen iz Indije, a za vrijeme Francuske revolucije je ukraden. Dvadeset godina kasnije pojavio se još jedan prelijepi, iako nešto manji dijamant, ovoga puta u Londonu. Nazvan je 'Hope diamond' (Dijamant nade).

Da li je Hope, najpoznatiji dijamant na svijetu, izložen u muzeju Smithsonian u Washingtonu, ustvari ukleti 'Plavi dijamant' s francuskog dvora? Svi koji su ga ikada posjedovali pretrpjeli su velike teškoće, doživjeli nesreće ili nasilnu smrt. Govori se da je to zbog dijamanta, koji je, kako se priča, uklet.

Prije pola stoljeća ponuđen je muzeju Smithsonian, gdje je postao glavna atrakcija, poput Mona Lise u Louvreu. Znanstvenici će proučiti ovaj poznati dijamant i doći do iznenađujućih otkrića.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...