I dok je u Europi najjače kontinentalno nogometno natjecanje - Liga prvaka ušla u svoju završnu fazu, u južnoameričkoj inačici LP-a, Copa Libertadores, igraju se utakmice po skupinama. U skupini 1 Copa Libertadoresa igraju brazilski Santos i Internacional, bolivijski Strongest te peruanski Juan Aurich. Nakon četiri kola situacija je neizvjesna  Santos je prvi s 9 bodova, a Internacional i Strongest imaju po 7. U ovome trenutku u čak boljoj situaciji nalazi se Internacional jer u zadnjem kolu igra s najslabijom momčadi skupine, Juan Aurichem, gdje može računati na tri boda pa bi uz minimalno remi iz ovog susreta sigurno prošao dalje.

Zbog takvih okolnosti treba očekivati 'pragmatični' Internacional koji ne mora pod svaku cijenu pobijediti  bod bi bio dobar i za Santos jer u zadnjem kolu dočekuju Strongest od kojeg su ipak jači... No iako na papiru podjela bodova izgleda kao dobra opcija za oba sastava, treba očekivati veliku borbu na terenu jer Santos i Internacional dolaze iz rivalskih brazilskih liga - Santos igra u brazilskoj Paulista ligi, a Internacional u brazilskoj Gaucho ligi. Kako je za jedan brazilski klub najveća sreća izbaciti iz kontinentalnog natjecanja rivalski klub iz 'susjedne brazilske lige' u ovom susretu se ne smije računati na neke kalkulacije...

U vrhu napada Santosa igra buduća velika zvijezda Neymar, na kojeg su oko bacili svi veliki svjetski klubovi (a najbliža mu je navodno Barcelona). Osim što je učinkovit i što redovno zabija, Neymar je poletan, tehnički vrlo dotjerano po ga je lijepo gledati na djelu... Ima li istine u tvrdnjama da će Neymar ubrzo biti najbolji igrač na svijetu, provjerite u noći sa srijede na četvrtak na kanalu Arena 3.