Robin (Mary-Louise Parker) agentica je za nekretnine koja boluje od side i u potrazi je za društvom s kojim će poći u Kaliforniju. Jane (Whoopi Goldberg), nezaposlena pjevačica u noćnim klubovima, krenula je prema zapadnoj obali Amerike i traži vozača.

Robin se javi i one zajedno kreću na put. U Pittsburgu Robin posjeti trudnu prijateljicu Holly (Drew Barrymore), koja bježi od dečka zlostavljača i postaje njihova nova suputnica. Tri nove prijateljice odluče započeti nov život na drugom kraju Amerike, no stižu samo do Arizone kada se Robinino zdravstveno stanje naglo pogorša.


Herberta Rossa zapamtili smo, između ostalog, po velikom hitu iz 80-ih, mjuziklu 'Footloose', 'Čeličnim magnolijama' te komediji 'Moje plavo nebo' sa Stevom Martinom. Sredinom 90-ih Ross je snimio emotivnu dramu koji se može svrstati i tzv. chick-flick, u kojem se rađa prijateljstvo između triju žena različitih životnih profila.

Istovremeno, 'Kava, mlijeko i šećer' svojevrsni je ženski film ceste, u kojem Jane, homoseksualne orijentacije, bolesna Robin te Holly, koja pokušava pobjeći od svoje prošlosti, u dominatno muškom svijetu pokušavaju pronaći svoje mjesto i započeti nove živote. Uloge su podijeljene poznatim filmskim zvijezdama, Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker i Drew Barrymore, koje su u potpunosti opravdale ukazano povjerenje.