U nedjelju popodne u sklopu 31. kola španjolske nogometne lige igra se gradski derbi u Valenciji - domaćin je Valencia, a gost Levante. Svaki gradski derbi nosi posebnu tenziju, no oni u Primeri su posebno žestoki, a pogotovo kada se rivali nalaze vrlo blizu jedan drugog na tablici - kao Valencia i Levante.

Valencia je treća najbolja momčad Primere i to su pokazali u prvom dijelu sezone, no ovoga proljeća donekle su kompromitirali svoj status. Naime, Valencia se već nakon prve trećine sezone susrela s jednim, reklo bi se, psihološkim problemom - od Reala i Barce su puno slabiji te im ne mogu ni igrom ni bodovno parirati, a od ostatka Primere su bitno bolji. U takvim okolnostima igrači Valencie kao da su izgubili motiv igrati utakmice Primere, što je rezultiralo time da ih je Malaga dostigla po broju bodova, a i Levante se nalazi na samo tri boda razlike. Kako postoji bitna razlika između osvajanja trećeg i četvrtog mjesta na tablici (treće - direktan plasman u LP, četvrto - kvalifikacije), krajnje je vrijeme da se Soldado i društvo priberu i krenu u obranu trećeg mjesta.

A nema bolje utakmice za povratak motiva i koncentracije od gradskog derbija. U prvom ovosezonskom prvenstvenom susretu kad je Levante bio domaćin, Valencia je ostvarila uvjerljivu pobjedu - bilo je 2-0, a u međuvremenu su još dva puta dobili Levante u kupu. Sve to govori da je Valencia ipak dosta jača od simpatičnog Levantea, ali isto tako i upozorava da bi Levante mogao ovoga puta pronaći vrlo snažan motiv u pokušaju da i četvrti piut ove sezone ne izgubi od Valencie - i da ju dostigne po broju bodova...

Valencia iza sebe ima dva poraza u nizu od sastava iz donjeg dijela Primere - Getafea i Zaragoze - hoće li se nastaviti negativan niz ili će Soldado i društvo pobjedom protiv Levantea ozbiljno ući u završni dio sezone, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.