Romantična komedija s Caryjem Grantom i Doris Day prava je poslastica za sve ljubitelje klasičnog Hollywooda

New York. Lijepa žena u potrazi za poslom Cathy Timberlake (Doris Day) dolazi na burzu kako bi se raspitala ima li kakvog posla. Na ulici pokraj nje prođe luksuzna limuzina i zalije njezin kaput vodom iz lokve. Bogataš iz limuzine Philip Shayne (Cary Grant) zamoli svog pomoćnika Rogera (Gig Young) da pronađe nesretnu prolaznicu kako bi joj se ispričao.

Roger pronađe Cathy i dovede je Philipu. Između lijepe žene i iskusnog i bogatog zavodnika odmah planu iskrice. Nakon što je nekoliko puta izvede i pokaže joj svoj budući stan, Cathy se ozbiljno zainteresira za Philipa, no on ne pokazuje namjeru ozbiljno se vezati...

Romantična komedija 'Taj nježni dodir krzna' odlično je napisan i sjajno odigran film snimljen na raskošnim i predivnim lokacijama, u kojem briljiraju velike onodobne zvijezde - legendarni C. Grant (Ozloglašena, Sjever sjeverozapad) i tada najkomercijalnija američka glumica D. Day (Šaputanja na jastuku).

Odličan posao obavio je i G. Young, vrsni epizodist nagrađen Oscarom za nastup u filmu 'I konje ubijaju, zar ne?'. 'Taj nježni dodir krzna' bio je u svoje doba veliki hit u kinima, a nominiran je i za Oscara u tri kategorije: najbolje scenografije, zvuka i originalnog scenarija. Nije potvrđena niti jedna od nominacija, ali je zato film nagrađen Zlatnim globusom za najbolju komediju.