Navigation Content
Domovina

Homeland

Kad se zapovjednik marinaca vrati u Ameriku godinama nakon što je proglašen nestalim u Iraku, ni ne sluti da će biti optužen da je dio ćelije spavača koja planira teroristički napad

INFO

GlumciClaire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin, David Harewood, Diego Klattenhoff, Jackson Pace, Morgan Saylor

Sažetak

Serija je snimljena prema originalnoj izraelskoj seriji Hatufim Gideona Raffa, a za američku televiziju prilagodili su je Howard Gordon i Alex Gansa.

U ovoj inačici, američki vojnik,  za kojeg se smatra da je poginuo u Iraku, vraća se nakon deset godina. No, nakon početne sreće zbog njegova povratka, pojave se sumnje oko toga je li on stvarno američki junak ili je bio dio grupacije koja planira teroristički napad.

Carrie Mathison (Claire Danes), agentica je CIA-e koja se bori s vlastitim problemima, uvjerena je da je operacija koja je dovela do spašavanja narednika Nicholasa Brodyja (Damian Lewis), američkog marinca koji je nestao i smatrao se mrtvim osam godina, namještena i možda povezana s Al-Qaedinim planom.

Kako je već na tankom ledu s CIA-om te premještena na uredski posao nakon incidenta u Iraku, Carrie je primorana prekršiti protokol kako bi dokazala svoju teoriju da je Brody 'preobraćen' tijekom zarobljeništva i da sada radi za Al-Qaedu.

U međuvremenu, Brody je dočekan kao junak te se pokušava ponovno povezati sa svojom obitelji koju nije vidio osam godina...

1. epizoda
Ratom razorene ulice Bagdada vrve od trgovaca, uličnih prodavača i bučnih, smrdljivih automobila. Jedan auto vijuga kroz apokaliptički gradski labirint i naglo staje iza neprobojne prometne gužve. Vozačica skida hidžab i otkriva izrazito zapadnjačko lice. To je Amerikanka Carrie Mathison (Claire Danes), agentica CIA-e. Nakon godina u prvim redovima borbe protiv Al Qa'ide Carrie je do grla u mutnom, dvoličnom poslu - međunarodnom antiterorizmu.

Ostavlja auto i brzo se probija do kontrolne točke iračke policije smještene ispred ruševne zatvorske zgrade. Nagovara čuvare da je puste unutra i odvedu do ćelije u kojoj je smješten iscrpljeni zarobljeni Iračanin. Podmićeni zatvorski čuvari upozoravaju je da ima malo vremena za improvizirano ispitivanje. Carrie mahnito zahtijeva od muškarca da joj otkrije važne informacije o budućem terorističkom napadu. Na vrhuncu razgovora Carrieno vrijeme za ispitivanje istječe i odvode je iz ćelije. Ali dok je vuku van, opsjednuti zatvorenik gurne glavu kroz rešetke i šapne joj u uho još jedno iznenađujuće priznanje: "Vrbovali su američkog ratnog zarobljenika."

Nekoliko mjeseci poslije Carrie opet radi u sjedištu CIA-e i u nemilosti je nadređenih zbog neovlaštenog upada u irački zatvor i drugih kršenja protokola. Njezin mentor i šef Saul (Mandy Patinkin) pokušava izgladiti stvari s politički motiviranim vodstvom agencije na čelu sa zamjenikom direktora Davidom Estesom (David Harewood), Carrie razbija glavu oko toga kako se Iračaninovo priznanje uklapa u širi obavještajni mozaik. Tada stiže vijest o spašavanju američkog marinca koji je nestao u Iraku još 2003. godine. To je narednik Nicholas Brody (Damian Lewis). Nakon godina patnje u zatočeništvu Brody se vraća u SAD gdje ga dočekuju kao junaka.

Ekipe svih medijskih kuća dočekale su ga u zračnoj luci kako bi snimile Brodyjev dirljivi susret s njegovom lijepom ženom Jessicom (Morena Baccarin) i dvoje djece (Jackson Pace, Morgan Saylor), koji ga odavno smatraju mrtvim. Brody se našao i s dobrim prijateljem satnikom Mikeom Faberom (Diego Klattenhoff) koji se za vrijeme Brodyjeva zarobljeništva prilično zbližio s njegovom obitelji. Zbog nevjerojatne priče o preživljavanju i domoljublju Brody postaje simbol američkog rata protiv terorizma i zvijezda naizgled preko noći. Dok gleda svečanost Brodyjevog povratka kući Carrie se prisjeća teroristovih posljednjih riječi i postaje uvjerena da su informacije koje su dovele do Brodyjevog spašavanja podmetnute i da je heroj možda povezan s planom koji Al Qa'ida namjerava provesti na američkom tlu. Carrie, koja se bori i sa svojim vlastitim demonima i privatnim tajnama, sada se mora suprotstaviti moćnim birokratskim silama koje žele prodati priču za javnost i osujetiti mogući teroristički napad.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...