Mala Azija, 90. godina. Rimski car Domicijan (Bruce Payne) vodi okrutnu kampanju protiv kršćana. Zatočen na otoku Patmos, ostarjeli apostol Ivan (Richard Harris) bori se za spas kršćanstva pišući pisma kršćanskim zajednicama u Maloj Aziji.

Nošena željom da upozna zadnjeg preživjelog svjedoka Gospodinove pasije, mlada kršćanka Irene (Vittoria Belvedere) dolazi na Patmos i probija se do Ivanove zatvorske ćelije. Povjeravajući joj pisani zapis svoje vizije, Ivan moli Irene da prenese njegovu poruku kršćanima.

Irenin ljubavnik Valerij (Benjamin Sadler) također se nalazi na Patmosu, ali ne zato što je kršćanin. Irene ne zna da je on rimski vojnik, posvojeni sin generala Kvinta (Christian Kohlund), koji je zadužio Valerija da na Patmosu motri Ivana i ostale kršćane.

Dok car Domicijan pooštrava progon kršćana, Irene pomaže zatočenicima pri bijegu s Patmosa. Ivan je prestar pa ostaje na otoku s Valerijem koji je postao vjernik. Rimljani spriječe bijeg zatvorenika, ali u iščekivanju smrtne kazne Kvint prima vijest da je Domicijan mrtav. Progon kršćana je završio...