Pojava smrtonosnog i nepoznatog virusa užasnula je Sjedinjene Države: nekoliko tisuća oboljelih preminulo je u roku od 48 sati. Brojni agenti kreću na teren u potrazi za osobom odgovornom za širenje zaraze.

Tajni agent Sullivan (Timothy Hutton) otkriva kako mu najveću pomoć u istrazi može pružiti umirovljeni ujak, nekadašnji vladin čovjek i stručnjak za oružja masovnog uništenja. U međuvremenu, agentica M.J. Chang (Vanessa Williams) saznaje za neobičnu sudbinu jednog od putnika broda na kojem se pojavio virus.

Iznenada u centru pažnje više nije ozloglašeni terorist Osama bin Laden, već vrlo osobna tragedija koja je možda potakla jednog čovjeka na put uništenja ljudske rase…

U filmu Roberta Mandela 'Vjetar smrti' uvijek aktualna tema, bio-terorizam, obrađena je na realističan način i s puno pažnje za detalj. Provjereni Timothy Hutton ('Kinsey', 'Tajni prozor') besprijekorno je odglumio agenta Sullivana, a atraktivnu partnericu utjelovila je prelijepa Vanessa Williams ('Shaft', 'Brisač'), bivša miss SAD-a.