Jedan od četvrtfinalnih parova košarkaške Eurolige kojemu je vrlo teško predvidjeti konačan ishod je duel grčkog Olympiacosa i talijanskog Montepaschia iz Siene. Domaći susret više u četvrtfinalnoj seriji osigurala je Siena na osnovu boljeg plasmana u drugoj fazi Eurolige, no da domaći parket ponekad ne znači puno, dobro se vidjelo u susretima ovih takmaca u zadnjih tjedan dana. Prvu utakmicu na svom parketu Siena je izgubila sa sedam razlike, a dva dana poslije donekle je popravila dojam pobijedivši Grke s pola koša razlike. Olympiacos je stekao veliku prednost jer naredna dva susreta se igraju u Pireju gdje je atmosfera paklena, a ako Grci dobiju prvi susret, na igračima Siene bit će ogroman pritisak...

U zadnjih pet godina Olympiacos i Siena su igrali osam puta, a talijanski sastav je slavio čak šest puta. Prošle sezone Olympiacos i Siena također su igrali četvrtfinalnu seriju Eurolige, a na Final Four otišli su Talijani - Grci su dobili prvi susret, a Montepaschi naredna tri. Hoće li se povijest ponoviti i hoće li se momčad iz Siene ponovo izvući iz ponora te ostaviti veliki Olympiacos bez odlaska na FF, bit će jasnije već nakon prvog susreta u Pireju.

Olympiacos i Siena dva su podjednaka sastava i o prolasku u polufinale će odlučivati nijanse, a kako će završiti treći susret četvrtfinalne serije, pogledajte na kanalu SportKlub+.