Ovoga utorka, a potom i srijede, igraju se treće utakmice četvrtfinala košarkaške Eurolige. Nakon prva dva susreta do očekivane prednosti su stigli CSKA i Barcelona, dok su dvoboji Panathinaikosa i Maccabia te Olympiacosa i Siene prilično izjednačeni.

Panathinaikos je bio domaćin u prva dva susreta protiv Maccabia - prvi meč Grci su uvjerljivo dobili, bilo je +20 za Obradovićev sastav, no u drugom susretu vidjeli smo pravi Maccabi koji je čvrstom obranom i odličnim šutom sa vanjskih pozicija stigao do važne pobjede. Maccabi je bio bolji protivnik kroz cijeli susret, a do pobjede su mogli doći i prije produžetaka.

Četvrtfinalna serija se sada seli u Tel Aviv, a Maccabi ima veliku priliku revanširati se Panathinaikosu za prošlosezonski poraz u finalu Eurolige. Zeleni iz Atene moraju napasti Maccabi i pokušati se vratiti u igru za prolazak u FF, a iznimno je važna prva od dvije utakmice koje se igraju na parketu Maccabia. Ukoliko Izraleci dobiju Panathinaikos ovoga utorka, imat će meč loptu na svom parketu u četvrtak, a takav razvoj situacije bi stavio enormni pritisak na Obradovićeve igrače.

Treća utakmica Maccabia i Panathinaikosa je možda i najvažnija u četvrtfinalnoj seriji jer tko pobijedi, doći će na korak do Final Foura. Može li se lanjski prvak Panathinaikos vratiti pobjedom u Tel Avivu pogledajte na kanalu SportKlub+.