Zadnji susret 23. kola MAXtv Prve lige odigrat će na Kantridi Rijeka i Inter. Bit će to treći riječki pokušaj unazad tjedan dana da na svom terenu uzmu koji bod - podsjetimo da su prošlog vikenda izgubili od Zadra, a u srijedu od Hajduka. Niz slabih igara i posljedično loših rezultata doveo je Riječane na rub zone ispadanja, a da su se upalili svi alarmi na Kantridi vidi se iz nekih poteza uprave kluba. Naime, nakon što je Ištuk dobio otkaz, a novim trenerom imenovan Skočić, stiglo je i jedno igračko pojačanje. Rijeka je do kraja sezone dala ugovor Ivanu Bošnjaku, nekadašnjem igraču i Dinama i Hajduka, koji je zadnji angažman imao u Kini, računajući da bi Bole mogao pomoći svojim iskustvom. Iako ima već 33 godine na leđima, Bošnjak je u dobrom fizičkom stanju, a hoće li Rijeci biti od pomoći, vidjet ćemo uskoro...

Inter iz Zaprešića je u pet proljetnih utakmica sakupio četiri boda i potonuo ispod crte u zonu ispadanja. Momčad koju vodi Ilija Lončarević jesenski dio prvenstva odigrala je vrlo dobro, a kako u međuvremenu nisu bitno promijenili sastav, njihov proljetni pad valja povezati s općim stanjem u domaćem nogometu - tablicu osim igara na travnjaku kroje i zakulisne igre... Inter se trgno u zadnja dva kola te pobijedio Karlovac i remizirao sa Cibaliom, no ako izgubi od Rijeke, naći će se u teškoj situaciji.

Riječanima treba ova pobjeda pod svaku cijenu jer bi s nova tri boda pobjegli Interu (i zoni ispadanja) za četiri boda te bi puno mirinije mogli odigrati nastavak prvenstva. No ukoliko ne pobijede Inter, njihovi navijači strahovat će za prvoligaški status pa možda i do zadnjega kola. Hoće li se riječki navijači napokon radovati pobjedi svojih ljubimaca i kakvu će ulogu u ovom susretu imati Ivan Bošnjak, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.