Navigation Content
Luda kuća

Duplex

Mladi supružnici Ben Stiller i Drew Barrymore nalaze naoko savršen stan

INFO

RedateljDanny DeVito

GlumciBen Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essel, Harvey Fierstein, Robert Wisdom

Sažetak

Alex (Ben Stiller) i Nancy (Drew Barrymore) zaljubljeni su i sretni, sve im ide od ruke otkako su zajedno: Alex je pisac i upravo završava svoju drugu knjigu, Nancy napreduje u poslu koji voli, čak im se posreći da usred New Yorka nađu prelijepu starinsku kuću, baš onakvu o kakvoj su maštali.

I ne nadajući se da bi je mogli kupiti, jer kuća izgleda preskupo, oni je odlaze pogledati. I opet im se smiješi nenadana sreća: kuću mogu dobiti po mnogo nižoj cijeni zato što u njoj živi stanarka, stara i dobroćudna gospođa Connelly (Eileen Essel). Mladi par namješta stan, Nancy zadovoljno odlazi na posao, a Alex ostaje kod kuće, kako bi u miru završio rukopis.

No, već prvi dan simpatična bakica ima razne potrebe: voli plesati uz preglasnu irsku glazbu s gramofona, od čega se trese cijeli strop Alexove radne sobe; voli se s uživanjem namakati u kadi, od čega nastane poplava; kad se začepi odvod u kuhinji, u pomoć zove Alexa... Dani prolaze, knjiga ne napreduje, Nancy je razočarana što, kad dođe kući, nalazi svoga dragoga umornoga, nervoznoga i pospanoga.

Kad joj on otkrije da je dobroćudna stanarka demon koji im zagorčava život, Nancy odluči ostati kod kuće, čime i ona ugrožava svoj posao. Nakon niza nevolja, nezgoda, nesretnih slučajeva i padova, mladi par postat će poznat i lokalnom policajcu, koji vjeruje da su Alex i Nancy zlikovci koji žele nauditi dobroj i umiljatoj gospođi Connelly...

Ovu izvrsnu crnu komediju režirao je Danny DeVito (1944), glumac, redatelj i producent, čovjek nevjerojatne energije i iznimnog talenta. Filmom se počeo baviti kao pomoćnik u kozmetičkom salonu svoje sestre, kako bi naučio nešto o filmskoj šminki, a godinu kasnije shvatio je da se želi baviti glumom, upisao se u školu glume, a svoju prvu filmsku ulogu odigrao je 1970. godine (Dreams of Glass).

Najveći skok u njegovoj glumačkoj karijeri bila je uloga u humorističnoj seriji 'Taksi', za koju je 1980. osvojio Zlatni globus. Osamdesetih i devedesetih godina učvrstio je glumački status ulogama u filmovima 'Lov na zeleni dijamant', 'Izbaci mamu iz vlaka', 'Blizanci', a postigao je veliki uspjeh i radom iza kamere, režirajući filmove 'Rat Roseovih' i 'Hoffa'. Svestranost je potvrdio i kao producent filmova 'Pakleni šund', 'Uhvatite maloga', 'Čovjek na Mjesecu', te 'Erin Brockovich', za koji je bio nominiran za Oscara.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...