Ovoga tjedna igraju se prvi susreti četvrtfinala košarkaške Eurolige. Na Final Four odlaze one momčadi koje prve stignu do tri pobjede  s tim da prednost domaćeg terena imaju one momčadi koje su osvojile skupinu druge faze natjecanja. Podsjetimo, četvrtfinalni parovi su; Olympiacos - Siena, CSKA - Bizkaia, Barcelona - Uniks te Panathinaikos - Maccabi. Moskovski CSKA i Barcelona figuriraju kao izraženi favoriti, u susretu Olympiacosa i Siene moglo bi se svašta dogoditi, a najjači i najneizvjesniji sudar je onaj branitelja naslova Panathinaikosa i lanjskog finalista Maccabija.

Prošle sezone u finalu Eurolige Panathinaikos je dobio izraelskog Maccabij sa 78-70 i tako osvojio šesti kontinentalni naslov. U tom susretu briljirao je ponajbolji igrač starog kontinenta Diamantidis koji još uvijek igra na visokoj razini i s pravom nosi kapetansku vrpcu grčkog velikana. Panathinaikos trenira najtrofejniji europski trener Obradović, a pod njegovim ravnanjem Zeleni iz Atene i dalje rade kao dobro nauljeni stroj...

Maccabi je slabiji nego prošle sezone, no i dalje ima jakih aduta u sastavu pa ako još poprave defanzivni dio igre i dignu ga na prošlosezonsku razinu, mogli bi opasno zaprijetiti Grcima. Trener Maccabija David Blatt mora se nadati da će njegov najpotentniji šuter Keith Langford u četvrtfinalu biti raspoložen jer bez njegovih koševa izvana, Maccabi će teško doći do prednosti.

Četvrtfinalna serija je duga i igra se na tri pobjede što znači da jedna kiks ne znači i oproštaj od natjecanja, no definitivno komplicira situaciju. Hoće li Obradović i Dimantidis dovesti Panathinaikos do uvodne četvtfinalne pobjede, pogledajte na kanalu SportKlub+.