Sredinom ovoga tjedna igra se zaostalo 18. kolo MAXtv Prve lige - svi susreti igraju se u srijedu, a samo utakmica Zagreba i Osijeka igra se u utorak. Do kraja ove sezone ostalo je za odigrati još devet kola, a MAXtv Prva liga potpuna je nepoznanica - izvjesno je samo da je Dinamo prvak (što se znalo već na početku sezone) te da Varaždin, Karlovac i Lučko ispadaju, a ostale putnike u niži rang te kandidate za Europsku ligu tek trebamo dobiti.

Jedan od sastava koji je odlično krenuo u sezonu, iskazivao čak i europske ambicije, da bi se nakon svega stropoštao u opasnu zonu je Osijek. Momčad iz Gradskog vrta zabilježila je tri poraza za redom, a ovoga proljeća uzeli su bodove samo protiv Splita i to jedva. Mora se primijetiti da pad Osječana na tablici Prve lige koincidira s problemima u sudačkoj organizaciji, a kada se tomu doda da Osijek ima velikih i neriješenih finanijskih poteškoća, umjesto kandidata za Europsku ligu, Osječani postaju legitimni kandidati za ispadanje...

Kako do kraja sezone nije ostalo još puno utakmica i kako se odnosi snage i moći u domaćem nogometu rapidno mijenjaju, Zagreb ovaj susret mora dobiti i koliko toliko se odmaknuti od opasne zone jer tko zna što donosi sutra... Trenutno i Zagreb i Osijek imaju po 29 bodova, odnosno samo dva više od Istre koja se nalazi ispod crte, ali igra odlično... U ovome trenutku Zagreb se nalazi u nešto boljoj formi pa zaslužuje biti nazvan blagim favoritom ovog susreta iako su po kvaliteti igrača ove dvije momčadi vrlo blizu. Hoće li stati slobodni pad Osijeka ili će se Zagreb dokopati važnih bodova, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.