Zadnji susret 28. kola talijanske nogometne lige odigrat će Roma i Genova. Desetak kola ostalo je za odigrati do završetka sezone, a Roma unatoč brojnim kiksevima i nekonzistentnoj formi i dalje ima šansu stići do trećeg mjesta. Trenutno Vučica zaostaje sedam bodova za trećim Laziom pa ako pobijedi Genovu, doći će na dostižna četiri boda - da, dostižna, no samo ukoliko Roma počne pobjeđivati i igrati na nivou koji se od nje očekuje...

Od početka veljače Genova je posustala u formi i već šest utakmica ne zna za pobjedu, no u njenim susretima i dalje pada puno golova - od posljednjih deset utakmica Genove samo u tri je palo manje od tri gola - što je podatak kakav se rijetko susreće kod slabijih talijanskih momčadi koje u pravilu igraju na manje golova. Razlog ofanzivnijoj Genovi je činjenica da su već odavno osigurali ostanak u ligi, a kako ne mogu niti bitno napredovati, trener Genoveza Marino Pasquale poslao je svoje trupe u napad. Kada se pogleda učinak Genove u posljednja dva mjeseca, upada u oči detalj da su posljednje tri pobjede upisali protiv vrlo snažnih i renomiranih sastava - Napoli, Lazio, Udinese - a da su gubili od Catanije, Chieva i Atalante. Takva situacija sugerira da je u pitanju motivacijski faktor kod igrača Genove, što znači da bi i ovaj susret mogli odigrati dobro jer Roma definitivno spada među najbolje talijanske klubove.

Hoće li Roma stići do nova tri boda i ostati u igri za treće mjesto i put u LP iduće sezone, pogledajte na kanalu Arena 2.