Zadnji susret 26. kola druge njemačke nogometne lige igraju Energie Cottbus i jedan od kandidata za promociju Fortuna iz Düsseldorfa. Jesenski dio prvenstva Fortuna je odigrala upravo odlično i izgledala kao čvrsti kandidat za promociju, no prve proljetne utakmice odigrali su vrlo slabo i kompromitirali svoju poziciju. U prva četiri proljetna kola upisali su tri remija i poraz te skliznuli s vrha tablice, no u posljednja dva kola zabili su osam golova, upisali dvije pobjede i popeli se na treće mjesto. Srećom po Fortunu niti njeni konkurenti nisu odigrali savršeno proljeće pa je bodovna razlika između prvog i petog mjesta trenutno samo tri boda. Od tih pet klubova koji su u konkurenciji za promociju - Greuther Furth, Eintracht, Fortuna, St Pauli, Paderborn - samo dva će direktno u prvu ligu, a onaj koji osvoji treće mjesto ide u dodatne kvalifikacije. Kako je do kraja sezone ostalo još samo devet kola, jasno je da više nema čekanja i da se po pobjede mora ići i u gostima.

Energie Cottbus trenutno je jedanaesti na tablici i po svemu sudeći mirno će privesti sezonu kraju - u ovom trenu imaju sedam bodova više od Aachena koji se nalazi u zoni dodatnih kvalifikacija za ostanak u ligi. Za Energie igra i jedno nama poznato ime - riječ je Ivici Banoviću koji je posljednjih godina izgradio solidnu karijeru u njemačkoj drugoj ligi. Banović se nalazi u zrelim nogometnim godinama, no i dalje igra dobro i rutinski odrađuje obaveze u veznom redu Cottbusa.

U prvom ovosezonskom susretu ovih rivala Fortuna je odnijela pobjedu i zabila Cottbusu četiri komada, a hoće li ih uspjeti ponovo pobijediti i uzeti tri boda vrijedna promocije, pogledajte na kanalu Eurosport 2.