Desetak kola prije kraja ruske nogometne lige - lige za prvaka, situacija na tablici prilično je neizvjesna. Kad je krajem jeseni završen regularni dio sezone, vodeći Zenit imao je samo dva boda više od CSKA, a drugi CSKA je imao čak jedanaest  bodova više osmog Anzhija koji je zadnji koji se kvalificirao u ligu za prvaka. U ovome trenutku, nakon što su odigrana četiri kola lige za prvaka, poredak na tablici nije se bitno promijenio, no razmaci između klubova su se smanjili pa sada sedmi Anzhi ima samo pet bodova manje od drugog CSKA.

U posljednjih nekoliko kola ruske lige za prvaka vrlo su česti remiji, pada malo golova - jasno je da klubovi još nisu uhvatili pravu formu. Moskovski CSKA ovoga proljeća igra bitno slabije nego na jesen - u ruskoj ligi za prvaka upisali su dva remija, a od Reala su ispali iz Lige prvaka i to prilično glatko - na svom terenu su izvukli remi, no u Madridu nisu imali baš nikakve šanse. CSKA je tijekom jesenskog dijela sezone vrlo ozbiljno prijetio Zenitu i činilo se da bi mogli do naslova, no sada je jasno da će se morati zadovoljiti pa čak i biti sretni ako osvoje drugo mjesto - jer ono vodi u LP iduće sezone.

Tom drugom mjestu i kvalifkacijama za LP nada se i Spartak iz Moskve koji je također odigrao neriješeno u zadnja dva kola, no oba puta na gostovanjima kod direktnih rivala što je zapravo dobar skor. Ukoliko Spartak pobijedi CSKA u ovome susretu, preskočit će ih na tablici i zasjesti na drugo mjesto što je i nihov cilj ove sezone.

Od sedmog Anzhia do drugog CSKA nalazi se šest klubova unutar pet bodova, a kako je ostalo za odigrati još desetak kola, doslovno svaki bod je važan. Svaka pobjeda u ovoj fazi natjecanja dvostruko je vrijedna jer svi klubovi (osim Kubana) konkuriraju za mjesto koje vodi u LP, pa se može reći da pobjeda nosi i više od tri boda...

Hoće li CSKA i Spartak upisati i treći proljetni remi ili će netko ipak odnijeti pobjedu, pogledajte na kanalu SportKlub.