Zadnji susret 22. kola MAXtv Prve lige odigrat će ove nedjelje Rijeka i Zadar. Domaći sastav je solidno otvorio proljetni dio prvenstva - upisali su dva remija te na poklon dobili tri boda protiv Varaždina. Osim solidnih rezultata, navijače Rijeke moraju radovati još neke informacije koje su se probile zadnjih dana - osim što je izvjesni Talijan Volpi odlučio u Rijeku uložiti nešto više od 2 milijuna eura, stigla je vijest da je Rijeka pred potpisivanjem suradnje s Juventusom u smislu edukacije igrača i trenera, a priča se i da bi Juve mogao posuditi Rijeki kojeg talentiranog igrača sljedeće sezone - živi bili pa vidjeli!

Riječani ovoga proljeća još nisu upisali pobjedu na svojoj Kantridi, a pravu priliku za domaća tri boda imaju ove nedjelje protiv Zadra koji je proljetni dio sezone otvorio vrlo slabo. Zadrani su poraženi u prva dva proljetna kola, a i u trećem su bili na rubu poraza - do pet minuta prije kraja susreta gubili su od Intera, no tada se čudesno vraćaju, zabijaju dva gola i osvajaju vrlo važne bodove. Opći je dojam da je Zadar puno izgubio odlaskom Santinia u Freiburg i da će se do kraja sezone mučiti s realizacijom.

Do kraja sezone ostalo je za odigrati još desetak kola, a sastav s Kantride je trenutno šesti i ima šest bodova zaostatka za trećim Slavenom i mjestom koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Ambicije Rječana su izlazak u Europu, pogotovo sad kada dogovaraju suradnju s Juventusom - za kakvog talentiranog igrača Juventusa igranje u Europskoj ligi bio bi dobar mamac za pristanak na posudbu u Rijeku. Realno gledano, Rijeka u ovome trenutku nema kvalitetu za treće mjesto, no ni njeni konkurenti nisu puno bolji i svašta se može dogoditi do kraja sezone... Hoće li Rijeka upisati prvu proljetnu pobjedu pred svojim navijačima pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.