Najzanimljiviji susret 28. kola španjolske nogometne lige igra se na stadionu San Mames, a sastaju se domaći Athletic Bilbao i treći sastav Primere Valencia. Oba sastava su prošloga četvrtka igrala uzvratne susrete osmine finala Europske lige što je sigurno ostavilo traga na igračima pa će u ovome susretu pobjedi biti bliže onaj sastav koji je bolje rasporedio snage i koji ima jače rezerve.

Valencia u posljednje vrijeme ne igra na razini koja se od njih očekuje, no i dalje prilično sigurno drže treću poziciji na tablici španjolske lige. Glavni igrač Valencije je njihov napadač Soldado koji ove sezone igra u velikoj formi i na pravom je putu da svojim igrama izbori odlazak na EURO 2012 i to ne kao rezerva, nego kao prva špica španjolske reprezentacije. U prijateljskom susretu protiv Venezuele Soldado je dobio priliku zaigrati u prvih jedanaest i odmah je iskoristio priliku - zabio je tri komada.

Athletic Bilbao igra odličnu sezonu - u konkurenciji su za osvajanje četvrtog mjesta Primere, plasirali su se u finale Kupa, a odlične partije pružali su u Europskoj ligi. Tvorac takvog goropadnog Athletica je Argentinac Marcelo Bielsa koji je od talentirane baskijske momčadi stvorio sastav koji može ravnopravno igrati gotovo sa svima. Bielsa je pravi nogometni znalac čiju je taktiku teško pročitati i koji uvijek ima skrivenog asa u rukavu...

I Athletic i Valencia teže ofanzivnoj i kombinatornoj igri što rezultira mnoštvom šansi za gol na objema stranama. Na svom San Mamesu Athletic vrlo rijetko gubi, no Valencia ga je na zadnja dva gostovanja dobila - koji će sastav ovoga puta imati više sreće, znanja i spretnosti pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.