U prvoj polovini ožujka svjetska teniska elita redovito pohodi Kaliforniju iz svima poznatog razloga - igra se teniski turnir u Indian Wellsu, zbog sponzorskih razloga prozvan BNP Paribas Open. Ovosezonsko izdanje je 37. po redu, a podloga je, kao i inače, tvrda. Turnir u Indian Wellsu klasificiran je u seriju Masters 1000, a nagradni fond mu je oko 5 milijuna dolara.

Sve što vrijedi u svjetskom tenisu pokušava zaigrati u Indian Wellsu što se najbolje vidjelo po prijavljenim igračima - od 32 najbolja svjetska tenisača nedostajao je samo Soderling koji je bolestan! Turnir traje dva tjedna jer nakon uvodnih kvalifikacija u ždrijeb ulazi 128 tenisača koji kroz sedam rundi pokušavaju stići do finala.

Hrvatska više nema svojih predstavnika na ovome turniru od kada je ispao Marin Čilić - bolji od njega bio je Nalbandian, a u prvom kolu ispali su Dodig i Karlović. U dosadašnjem dijelu turnira najveće iznenađenje je ispadanje četvrtog nositelja Britanca Murraya koji je izgubio od manje poznatog Španjolca Garcia-Lopeza.

Prošlogodišnji naslov brani prvi igrač svijeta Novak Đoković koji je odlično startao i ove sezone - u dva kola izgubio je deset gemova, no vrlo dobro igraju i Nadal i Federer. Kako se razvija situacija na teniskim terenima Indian Wellsa, pratite na kanalu SportKlub.