Derbi pretposljednjeg kola regularnog dijela prvenstva regionalne košarkaške Lige ABA igra se u Beogradu, a sastaju se domaći Partizan i zagrebačka Cedevita. Ishod ovog susreta neće bitno promijeniti poredak na vrhu tablice - Maccabi je sigurno prvi, Cedevita je vrlo vjerojatno druga, Partizan treći, a četvrta će biti Budućnost. Zadnju utakmicu regularnog dijela prvenstva Cedevita igra na svom parketu protiv osrednjeg Hemofarma, pa ako taj susret dobije i ne izgubi od Partizana s više od 17 razlike, sigurno je druga. Kako na završnom turniru  u Tel Avivu polufinalne susrete igraju - prvi i četvrti te drugi i treći na tablici, te kako su drugi i treći gotovo sigurno Cedevita i Partizan, treba očekivati da će treneri obaju sastava pokušati skriti ponešto od taktike te da će pokušati istražiti kakve nove taktičke varijante, u smislu nadolazećeg dvoboja na FF-u.

Cedevita je ove sezone u regionalnoj ligi poražena šest puta, a od tog broja samo jednom na domaćem parketu, naravno od Maccabija. Beogradska momčad je također samo jednom pokleknula na svom parketu (Maccabi) - iz ovih statističkih pokazatelja mogao bi se izvući zaključak da su i jedni i drugi prave domaćinske momčadi, pa bi stoga Partizan trebao biti istaknut kao favorit ovog susreta.

Iako ovaj dvoboj nema neku izrazitu rezultatsku važnost, ipak je duel dva ponajbolja košarkaška kluba u regiji, što samo po sebi podiže tenziju, a o rivalstvu beogradskih i zagrebačkih klubova nije potrebno govoriti... U prvom ovosezonskom susretu Cedevita je teško porazila Partizan, a hoće li joj beogradski sastav uzvratiti, pogledajte na kanalu Arena 1.