Ovoga vikenda igra se 27. kolo talijanske nogometne lige, a donedavni glavni favorit prvenstva, Juventus, putuje u Genovu. Od prije par dana Juve više nije prvi favorit za osvajanje Serie A - u zaostaloj utakmici protiv Bologne odigrali su trinaesti remi sezone pa sad zaostaju za Milanom dva boda. Da je Juventus taj susret dobio, imao bi jednak broj bodova kao i Milan, a s obzirom da imaju bolji međusobni omjer, bio bi i dalje u izvjesnoj prednosti, no ovako Juve više ne ovisi samo o svojim rezultatima, već se mora nadati kiksu Milana.

U utakmici s Bolognom trener Juvea Conte je dobio crveni karton zbog žestokog protestiranja - Conte je smatrao da je sudac zakinuo Juve za penal koji bi vjerojatno donio pobjedu njegovoj momčadi, no sudac nije imao razumijevanja za njegove apele... Juve je i dalje neporažen ove sezone, što je izniman učinak, no što to vrijedi kad gledaju Milanu u leđa. Veliki broj remija - njih trinaest u prvenstvu - mogao bi koštati Juventus; Conte je postavio taktički defanzivni Juventus koji teško gubi, no teško i pobjeđuje, što se sad čini kao dvosjekli mač jer npr. dva remija i pobjeda nose pet bodova, a poraz i dvije pobjede nose šest... Ipak, do kraja talijanskog prvenstva ostalo je još puno utakmica i još je daleko kraj prvenstva, no Juve mora početi pobjeđivati u serijama, pa taman povremeno i izgubio...

Genova se nalazi u donjem dijelu tablice, no ima solidnu zalihu od sedam bodova ispred Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja. Ovoga proljeća Genovezi igraju otvoreni napadački nogomet koji im ne donese uvijek rezultat, no na njihovim utakmicama redovito pada dosta golova - u jedanaest proljetnih utakmica samo u dvije je palo manje od tri gola. Hoće li Genova i protiv Juventusa zaigrati ofanzivno i hoće li Torinezi do gostujuće pobjede, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.