Navigation Content

Ekstremni gradovi

Ekstremni gradovi

Les viles de l'extreme

Francuska dokumentarna serija u četiri epizode predstavlja četiri svjetska grada - Yakutsk, La Paz, Hammerfest i Bangkok - neke od najokrutnijih životnih sredina na svijetu

INFO

Sažetak

Yakutsk je najhladniji grad na Zemlji, La Paz najviši glavni grad na svijetu, Hammerfest najsjeverniji grad na svijetu, a Bangkok grad koji tone.

Otkrijte kako se ova četiri grada suočavaju s najtežim klimatskim uvjetima na Zemlji da bi svojem stanovništvu osigurali prihvatljive uvjete za život.

HAMMERFEST
Grad u tami. U najsjevernijem svjetskom gradu sunce zimi nestaje na puna dva mjeseca. Ta neprekidna noć ostavlja na ljudima ekstremne posljedice, poznate kao 'sindrom polarnog stresa'.

BANGKOK
Grad koji tone. Uz razorne tajfune, sve učestalije padaline, podizanje razine mora i godišnje propadanje tla za 4 cm, voda je postala najveća prijetnja opstanku Bangkoka.

LA PAZ
Najviši glavni grad na svijetu. Okružen planinskim vrhovima visine 5000 metara, grad se za svoj razvoj oduvijek morao boriti s prirodom. Život na takvoj nadmorskoj visini neprekidan je izazov za ljudsko tijelo.

YAKUTSK
Najhladniji grad na Zemlji. U ovom kraju, poznatom po nazivu 'pol hladnoće', najveći su izazovi vezani uz vrstu tla - 'vječni led'. Zagrijavanjem klime smrznuto se tlo otapa, a građevinama prijeti urušavanje.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...