Prvi susret 25. kola njemačke nogometne lige odigrat će u petak navečer Stuttgart i K'lautern. Domaći sastav juri treću prvenstvenu pobjedu za redom koja bi ih pomaknula na rub 'eurozone', a gostu bi bod bio velik kao kuća...

Stuttgart se trenutno nalazi na osmome mjestu Bundeslige s tendencijom uspinjanja na tablici - u zadnja četiri kola tri puta su pobijedili i jednom izgubili (Hannover) s gol razlikom 15-5 u navedenom periodu. Više nego dobra efikasnost plod je ofanzivne igre Stuttgarta kojoj u značajnoj mjeri pridonosi zimsko pojačanje 'Švaba' Vedad Ibišević. Bosanski reprezentativac je u Stuttgart sitgao ove zime iz Hoffenheima za 4,5 milijuna eura i odmah je počeo opravdavati uloženi novac. Ibišević je zabio dva gola za novi klub, a što je vrlo važno, u oba slučaja bio je to onaj prvi, najvažniji gol, gol koji otvara protivničku obranu. U sedam proljetnih utakmica Stuttgart je zabio 18 golova, a u jesenskih 17 kola samo 23 gola - razlika je očigledna.

Kaiserslautern je ove sezone najizgledniji kandidat za ispadanje iz Bundeslige - nalaze se na zadnjem mjestu na tablici, ove sezone su postigli samo 16 prvenstvenih golova i upisali samo tri pobjede - zadnji put su slavili pobjedu krajem listopada. U sedam proljetnih kola uzeli su samo tri boda, a petnaesta Hertha bježi im četiri boda.

U prvom ovosezonskom susretu Stuttgart je dobio K'lautern s 2-0 u gostima i za očekivati je novu pobjedu 'Švaba'. K'lautern je u prošlom kolu remizirao s Wolfsburgom i pokazao izvjesnu borbenost, što govori da se još nisu predali i da će pokušati izboriti ostanak u ligi. Hoće li Stuttgart do nove pobjede i hoće li Ibišević ponovo zabiti, pogledajte na kanalu Eurosport 2.