Ove srijede igraju se zaostale utakmice talijanske nogometne lige, a među ostalima i susret Bologne i Juventusa. I jednima i drugima trebaju bodovi iz ovog susreta, a Juventusu malo više - kako je torinski sastav u prošlom kolu neplanirano remizirao sa Chievom na svom terenu, Milan mu je pobjegao tri boda pa u ovom susretu moraju pobijediti. Bologna se bori za ostanak u ligi, no nakon pobjede nad Novarom u prošlom kolu imaju komotniju situaciju jer bježe osamnaestom Lecceu šest bodova.

Juventus još nije izgubio ove sezone, no čak dvanaest puta je remizirao u prvenstvu, a tako velik broj neriješenih susreta mogao bi ih na kraju koštati naslova. Conteova zatvorenija taktika rezultira manjim brojem šansi za gol te posljedično slabijom efikasnošću, a kad Juventini povedu, redovito čuvaju vodstvo umjesto da drugim golom dovrše protivnika... Lijepo je imati praznu rubriku poraza, no pobjeda nosi tri boda, a remi samo bod... Ipak, Juventus i dalje drži situaciju u svojim rukama pa ako pobijedi Bolognu, izjednačit će se s Milanom na vrhu tablice, a važno je naglasiti da imaju bolji međusobni omjer (pobjeda u Torinu, remi u Milanu).

Bologna u proljetnom dijelu prvenstva igra upravo odlično! U devet odigranih susreta upisali su četiri pobjede, četiri remija i jedan poraz - to znači da je Bologna u šesnaest jesenskih susreta osvojila samo jedanaest bodova, a u proljetnih devet čak dvadeset. Ključni igrač Bologne je iskusni Marco Di Vaio koji unatoč veteranskim godinama igra kao 'mladić' i koji je svojim golovima i doprinosom igri izvukao Bolognu iz opasne zone te ju 'dovukao' do relativne sigurnosti trinaestog mjesta. Kako sada stvari stoje, Bolognu ćemo i sljedeće godine gledati u Serie A, a  vjerojatno i Di Vaia...

Juventus i Bologna ove sezone su dva puta igrali - u prvenstvenoj utakmici u Torinu bilo je 1-1, a istim rezultatom završio je i kup susret, no Juve je slavio nakon produžetaka. Prošle sezone Bologna je dobila Juve u gostima, a na svom terenu remizirala. Hoće li i nakon ovog susreta Bologna ostati 'crna mačka' Juventusa i možda ga čak koštati prvenstva, pogledajte na kanalu Arena 2.