Gotovo svako kolo njemačke druge lige završava u ponedjeljak navečer, a ovoga puta u tom nepopularnom terminu sastaju se 1860 Munchen i St. Pauli. Oba sastava imaju ozbiljne ambicije igrati prvoligaški nogomet sljedeće sezone, a u ovome trenutku tome cilju nešto bliži je St. Pauli.

Munchen je odlično ušao u proljetni dio sezone - tri pobjede protiv Cottbusa, Fortune i Union Berlina plasirale su Munchen na šesto mjesto sa šest bodova zaostatka za vodećim Furthom. Dobra forma Bavaraca puni optimizmom navijače Munchena, a ako pobijede i St. Pauli bit će to znak da su se definitivno uključili u borbu za vrh tablice i promociju u elitni razred njemačkog nogometa.

No pobijediti St. Pauli nije lak posao - simpatični klub iz hamburške luke treći je na tablici, također dobro igra ovog proljeća i odličan je gost - na strani su samo tri puta poraženi i primaju manje od gola po utakmici. St. Pauli je prošle sezone ispao iz Bundeslige 1, no sudeći po dobrim rezultatima ove sezone mogli bi se ekspresno vratiti. U tom smislu ovaj susret je vrlo važan za St. Pauli jer ako ne izgube, odbit će napad jednog ozbiljnog konkurenta i značajno si povećati šanse za promociju.

Hoće li Munchen nastaviti s proljetnim pobjedama ili će St. Pauli ostati neporažen ovoga proljeća, pogledajte na kanalu Eurosport 2.