Ovoga vikenda nakom duge pauze nastavlja se ruska nogometna liga. Još krajem studenog završio je regularni dio sezone, a šesnaest prvoligaških sastava podijelilo se u dvije skupine; Skupinu za prvaka i Skupinu za ostanak. Najboljih osam sastava nastavlja borbu za naslov prvaka i mjesta koja vode u Ligi prvaka te Europsku ligu, a slabijih osam pokušati će ne ispasti iz lige.

Na tablici Skupine za prvaka vodi Zenit iz St. Petersburga sa šest bodova više od CSKA i Dinama iz Moskve i čini se da bi mogao obraniti naslov prvaka. Za drugo mjesto na tablici i posljednje koje vodi u LP ravnopravno se bore CSKA, Dinamo i Spartak, a blizu je i Rubin iz Kazana. Bogati Anji iz Mahačkale zaostaje sedam bodova za CSKA-om i šest za Dinamom, no do kraja prvenstva ostalo je za odigrati još dvanaest kola pa ukoliko Anji uđe u seriju pobjeda, može se vratiti u konkurenciju za mjesto koje vodi u LP. Ta teoretska serija morala bi početi pobjedom protiv Dinama iz Moskve jer pobjeda protiv konkurenta vrijedi dvostruko, no u Skupini za prvaka nema lakih protivnika, izuzev osmog Kubana iz Krasnodara.

Bogati vlasnik Anjia je i ove zime potrošio nešto novaca - doveli su obrambenog igrača Blackburna Sambu za 14 milijuna eura, te još dva mlada ruska veznjaka za nekoliko milijuna. No, najzvučnije pojačanje Anjia ove zime nije igrač nego trener - nakon što je dobio otkaz kao neuspješni trener turske nogometne reprezentacije, novim trenerom Anjia postao je Guus Hiddink. Koliko je to bila pametna odluka uprave Anjia, pokazat će vrijeme... Nizozemski stručnjak ima iza sebe i dobrih rezultata, no pitanje je hoće li svojim radom podignuti Anji na viši nivo - a možda je doveden samo zbog jakog imena koje može privući kakvo renomirano pojačanje... Anji ima vrlo dobar sastav i kad bi ga se posložilo, konkurirali bi samom vrhu tablice ruske lige - Hiddink je stigao u Mahačkalu (zapravo Moskvu) prije neka dva tjedna pa i nije mogao bitno utjecati na igru Anjia...

Dinamo ima slabiji sastav, ali bolje uigran i više izgleda kao momčad, što govori da bi mogao do pobjede u ovom susretu. I jedni i drugi su prošli kvalitetne zimske pripreme, a koji je sastav napravio bolji posao bit će u prednosti i bliže pobjedi. Utakmicu Dinama i Anjia pogledajte na kanalu SportKlub+.