Zadnji susret 26. kola španjolske nogometne lige odigrat će u Valenciji Levante i Betis. Ova dva sastava imala su senzacionalan početak sezone i prvih par kola proveli su na samom vrhu tablice - Betis je pobijedio u prva četiri susreta, a Levante nije izgubio sve do kraja listopada. No nakon nekog vremena stvari su došle na svoje mjesto - Real i Barca su se popeli na vrh, a Betis je upao u veliku krizu iz koje se izvukao tek sredinom prosinca i sad se nalazi u sredini tablice.

I Levante je imao oscilacija i slabijih rezultata, no kako je ove sezone Primera prilično izjednačena i kako su i drugi pretendenti za vrh tablice imali svoje kikseve, Levante i dalje drži četvrto mjesto na tablici. Takav rezultat baš nitko u Levanteu nije mogao očekivati, a kad su njihovog trenera Martineza negdje oko Božića pitali da prokomentira dobar plasman svog sastava , ovaj je rekao da su njihove ambicije i dalje nepromijenjene - očuvati prvoligaški status. Sada, kad je odigrano već dvije trećine ovosezonskih utakmica i kad je jasno da Levante ostaje u ligi, bilo bi zanimljivo čuti jesu li se ovosezonske ambicije kluba redefinirale... Borba za četvrto mjesto Primere vrlo je zanimljiva ove sezone jer se čak sedam klubova nalazi unutar tri boda i svi izgledaju ozbiljno... Španjolska nogometna javnost nagađa da Levante neće izdržati i puno veće šanse daje Athletic Bilbaou, Atleticu i Sevilli, no iz tjedna u tjedan Ballesteros i društvo demantiraju te natpise i nastavljaju igrati dobar nogomet.

Betis je u zadnja tri kola uzeo sedam bodova i pobjegao u sredinu tablice, no i dalje mora igrati ozbiljno jer je od zone ispadanja udaljen ne prevelikih šest bodova. Prvi ovosezonski susret Levantea i Betisa bio je prilično tvrd, a minimalno je slavila momčad iz Valencije. Levante je iskusan i ne da se impresionirati, a Betis u zadnje vrijeme izgleda solidno posložen i mogao bi oteti bod... Hoće li Levante i nakon ovoga kola ostati na četvrtoj poziciji, pogledajte na kanalu Arena 2.