Navigation Content

Otkucaji života

Otkucaji života

Stranger Than Fiction

Romantična komedija o porezniku koji saznaje da je glavni lik priče koju priča spisateljica i to ona koja voli priču završiti - smrću glavnog junaka

INFO

Redatelj Marc Forster

Glumci Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Emma Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah

Sažetak

Svatko zna da je život priča, no što ako ste samo lik neke priče? Što ako shvatite kako je život nešto dragocjeno i lijepo, neposredno prije nego što ćete ga (možda) izgubiti? Harold Crick (Will Ferrell) nije slutio da će si ikada postaviti ova pitanja.

Punih dvanaest godina budio se u točno određeno vrijeme, svako jutro prešao je točno određeni broj koraka do autobusne stanice i svako jutro u isto vrijeme ulazio u autobus. Dolazio je na posao svaki dan u isto vrijeme. Brojevi su bili jedino što je držao u glavi, znao je svaki račun brzo izračunati, što je bilo korisno, jer je radio kao porezni službenik. Jedan od mnogih.

A tada je, jedne srijede, čuo ženski glas koji je točno opisivao sve što on radi. Čak je govorio i ono što Harold samo misli. Istog tog dana dobio je zadatak da istraži jednog neurednog platišu poreza, Anu Pascal (Maggie Gyllenhaal), vlasnicu male slastičarnice. Precizni Harold prvi se put susreće s nekim tko ne plaća porez, a Ana Pascal prvi put vidi čovjeka koji ne voli slasni, primamljivi okus njezinih kolača.


Neobično originalan scenarij za film 'Otkucaji života' napisao je Zach Helm (Dućan čuda g. Magoriuma) i za njega osvojio nagradu američkih kritičara, književnu nagradu PEN, te bio nominiran i za nagradu Saturn. Redatelj je filma Mark Forster (Bal čudovišta, San za životom, Zrno utjehe) autor srednje generacije (1969), rođen u Njemačkoj, odrastao u Švicarskoj, fakultet je završio u New Yorku. Poznat je, među ostalim, po tome što je odbio raditi film za honorar od 500.000 dolara, zato što mu se nije svidio scenarij, iako je u to vrijeme bio potpuno bez novca.

Također je odbio ponudu da režira 'Harryja Pottera i zatočenika Azkabana', umjesto toga snimio je film 'San za životom' (Finding Neverland), o piscu J. M. Barrieju, koji je stvorio Petra Pana. Film je 2004. bio nominiran za Oscara kao najbolji film, za scenarij, glavnu mušku ulogu, kostime, scenografiju i montažu, a Oscara je osvojio za glazbu. Čini se da su se dvojica autora, scenarist i redatelj, obojica sklona fantastici koja može biti stvarnost ili stvarnosti koja je fantastična, našli u savršenoj harmoniji na filmu 'Otkucaji života', zajedno s petero izvrsnih glumaca, pa je nastao neobično zanimljiv, duhovit, inteligentan i zabavan film.

 

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...