Navigation Content

Simpsoni film

Simpsoni film

The Simpsons Movie

Nije im bila dovoljna serija, morali su dobiti i film

INFO

RedateljDavid Silverman

GlumciDan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria

Sažetak

Na jezeru Springfield, punk bend Green Day nastrada kada se barka na kojoj nastupaju jednostavno rastopi zbog kemikalija koje plutaju zagađenom vodom. Na komemoraciji, djed Simpson ima viziju u kojoj Springfield pogodi velika nesreća. Naravno, nitko ne vjeruje starom senilnom starcu osim Marge.

Lisa i njena simpatija Colin uvjere grad da mora očistiti jezero i spriječiti katastrofu. U međuvremenu, Homer spasi svinju iz Krusty Burgera, udomi je i nazove je Spider Pig. Homer pokazuje više ljubavi prema prasetu nego Bartu, pa Bart odluči družiti se s obitelji Flanders.


Šest godina u nastajanju, autori svih 501 epizoda koje su emitirane do današnjeg dana, James L. Brooks i Matt Groening te Al Jean, Mike Scullly, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, John Swartzwelder, Jon Vitti, Ian Maxtone-Graham i Matt Selman, prionuli su realizaciju dugometražnog crtića koji je toliko dugo bio čekan na kino platnu.

Tijekom svih tih godina tim je razmijenio mnoge ideje za zaplet filma da bi na kraju Groeningova bila prihvaćena kao najbolja. Sati gotovog materijala koji uključuju cameo uloge Erin Brockovich, Minnie Driver, Isle Fisher, Kelsey Grammer i Edwarda Nortona bile su izbačene, a u finalnoj verziji, u konačnici, pojavljuju se pankeri Green Day te Tom Hanks.

U duhu najboljih epizoda 'Simpsona', dobili smo igrani film koji je zadovoljio i najzahtjevnije obožavatelje kultne serije. Uz pozitivne kritike, film je na kino blagajnama zaradio 527 milijuna dolara i sasvim opravdao sva naša nadanja.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...