Navigation Content

Putovanje na rub svemira

Putovanje na rub svemira

Journey to the Edge of the Universe

Najsuvremeniji vizualni efekti i CGI u kombinaciji sa slikama iz svemirskih brodova i teleskopa Hubble omogućuju vrhunsko svemirsko putovanje

INFO

Sažetak

Koristeći jedan neprekinuti kadar, 'Putovanje na rub svemira' istražuje što bismo sve mogli pronaći da možemo putovati čitavim Svemirom.

Mars je planet ekstrema: s tornadima, vulkanima i kanjonima različitima od bilo čega viđenog na Zemlji, dok je Jupiterova uvijek prisutna crvena oluja tri puta veća od Zemlje i traje već stotinama godina. Dosegavši Saturnov mjesec Titan, pronalazimo krajolik sličan Zemljinom, no Titanove rijeke, jezera i oceani nisu napravljeni od vode već od tekućeg metana.

Može li ovdje postojati život? Putujući više od 90 trilijuna kilometara od Zemlje, gledatelji će ući unutar sustava zvijezde Epsilon Eridani gdje spektakularni kolutovi prašine i leda nalikuju formaciji našeg Sunčevog sustava od prije 4,5 milijardi godina.

Još dalje u Svemiru, nalazi se zvijezda Gliese 581, otprilike stara koliko i naše Sunce s planetom koja se nalazi na udaljenosti koja bi mogla pogodovati životu na njoj.

Prolazeći pokraj 'Stupova stvaranja', gledatelji će moći vidjeti duboko unutar ovih oblaka gdje se rađaju goleme zvijezde, donoseći svjetlost, a možda čak i život Svemiru.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...