Ovoga tjedna igra se devetnaesti po redu Mexican Open poznatiji pod imenom ATP Acapulco, a zbog sponzorskih razloga službeno ime turnira je Abierto Mexicano Telcel. Prvih pet godina turnir se igrao u Mexico Cityju, a tada seli u poznato meksičko ljetovalište Acapulco. Turnir se igra na zemljanoj podlozi, a spada u seriju 500 s nagradnim fondom od nešto više od milijun dolara.

Prvi nositelj turnira je Španjolac David Ferrer, trenutno peti igrač svijeta, koji je turnir osvojio prošle i pretprošle godine. Glavni konkurent Ferreru bit će njegov zemljak Nicolas Almagro kojega je Ferrer prošle sezone dobio u finalu. Almagro je također osvajao Mexican Open i to također dvije godine za redom - 2008. i 2009. godine.

Osim ove dvojice sjajnih španjolskih zemljaša, nositelji turnira su još Simon, Nishikori, Mayer, Monaco, Verdasco i Granollers. Među nepostavljenim tenisačima također se nađe par poznatih imena poput Chele, Wawrinke, Volandria, Kubota, a Argentinac David Nalbandian je uz još tri Meksikanca dobio pozivnicu za ovaj turnir. U četvrtak su na rasporedu osmine finala Mexican Opena, a kako će proteći, pogledajte na kanalu SportKlub+.