Navigation Content

Strava na moru: Potonuće broda Costa Concordia

Strava na moru: Potonuće broda Costa Concordia

Terror at Sea: The Sinking of the Concordia

Potresni dokumentarac istražuje kako i zašto je došlo do tragedije talijanskoga kruzera Costa Concordia

INFO

Sažetak

Kao da je na 400 milijuna funta vrijedan brod bačeno prokletstvo. Naime, čak ni isplovljavanje ove luksuzne, moderne i impresivne lađe nije pošlo po planu – pri tradicionalnom razbijanju boce šampanjca o trup broda, boca je ostala čitava, za razliku od broda koji neće doživjeti istu sudbinu.

Slučajnost, no loš predznak, pokazao se kao zloslutni omen, koji je prethodio noći prepunoj panike, konfuzije i straha nedaleko otoka Giglija, u petak 13. siječnja oko 22 sata.

U vlasništvu britanske produkcijske kuće Shine International i Dragonfly Film and Televison Productions, na programu britanske TV kuće Channel 4, 31. siječnja premijerno je prikazan  dokumentarac koji potanko istražuje pogreške koje su vodile do same nesreće kad je kruzer udario u morsko dno i prevrnuo se.

Koristeći se kompjuterski generiranim slikama, svjedočenjima te intervjuima samih sudionika – putnika, posade, spasioca te svjetskih stručnjaka u tom području, dokumentarac ponovno oživljava trenutke potonuća. Jednako tako, film koristi privatne snimke koje su putnici i posada snimili te kobne večeri, a stručnjaci ih potanko analiziraju.

S 3780 putnika, dužinom od 290 metara i visinom od 31 metra, brod je djelovao kao palača na moru. Pa kako je onda ovaj gigant, hvaljen kao vrhunac moderne brodske tehnologije uspio potonuti i u smrt otjerati toliko ljudi? Zašto neki ljudi upozoravaju da dizajn ovakvih megakruzera zapravo pretvara plovila u smrtonosne zamke na moru? Kako se ponijela posada na čelu s kapetanom Francescom Schettinom?

To su samo neka od pitanja na koja ćemo možda dobiti odgovor u ovom potresnom dokumentarcu. Sigurno ćemo se zapitati i kakve će biti posljedice ove tragedije koja je uzela 32 života, od koji se tijela 7 osoba tek moraju pronaći...

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...