Navigation Content

Američka pita 2

Američka pita 2

American Pie 2

Avanture grupe prijatelja nastavljaju se nakon prve godine fakulteta

INFO

RedateljJ. B. Rogers

GlumciJason Biggs, Eugene Levy, Shannon Elizabeth, Alyson Hannigan, Chris Klein, Natasha Lyonne, Mena Suvari, Thomas Ian Nicholas, Sean William Scott, Eddie Kaye Thomas, Molly Cheek

Sažetak

Nakon što je uz brojne peripetije na kraju srednje škole ipak doživio svoje prvo seksualno iskustvo, Jim Levenstein (Jason Biggs) upravo se sprema za drugo. U njegovu studentsku sobu u kojoj vodi ljubav s novom djevojkom, upadnu njegov otac (Eugene Levy) i majka (Molly Cheek) te je Jim, po tko zna koji put, ponovno javno osramoćen.

Ništa zato. Sa svojim najboljim prijateljima Chrisom 'Ozom' (Chris Klein), Kevinom (Thomas Ian Nicholas), Steveom (Sean William Scott) i Paulom (Eddie Kaye Thomas), Jim planira dugi odmor nakon završetka prve godine studija, a dobije i neočekivani poziv svoje neprežaljene ljubavi iz srednjoškolskih klupa, prelijepe učenice na razmjeni Nadije (Shannon Elizabeth).

Da formula seks + mladi + humor periodično daje izvrsne rezultate na kinoblagajnama, potvrdili su autori filma 'Američka pita' koji se 1999. premetnuo u jedan od najvećih hitova u svijetu. Tri godine poslije pojavila se 'Američka pita 2' koja je okupila gotovo istu ekipu kao i prethodna. Jedina je razlika bio redatelj - James B. Rogers (Say It Isn't So, See Arnold Run), prvi pomoćnik redatelja izvorne 'Američke pite' Paula Weitza.

U ekipi se našao i autor likova koji su proslavili izvornik, Adam Herz, koji je napisao novu priču s kolegom Davidom H. Steinbergom. Kako su sada i očekivanja bila veća, u produkciju je uloženo tri puta više u odnosu na prvi film i sve se isplatilo. Publici se svidjela nova doza ludiranja, zaljubljivanja i nadmudrivanja, pri čemu treba istaknuti da su se kreatori filma opet uspjeli predstaviti optimalnim spojem tzv. zahodskog humora, seksi komedije i elemenata screwball komedije.

Jima je u filmu još jednom odglumio Jason Biggs, a svakako treba pohvaliti i dobitnika Emmyja, svestranog Eugena Levyja (A Mighty Wind, SCTV Network 90) u ulozi Jimova oca. U ostalim su ulogama Shannon Elizabeth (Mrak film), Alyson Hannigan (serija Buffy, ubojica vampira), Chris Klein (Rollerball), T. I. Nicholas (Pravila privlačnosti), Tara Reid (Upravo vjenčani), Sean William Scott (Put do zrelosti), Mena Suvari (Vrtlog života) i Eddie Kaye Thomas (Freddy je popušio).

Film je dobio i nekoliko simptomatičnih nagrada među kojima i Teen Choice Award u kategoriji filma za koji roditelji tinejdžera ne žele da ga vide njihova djeca, te MTV-jevu nagradu za najbolji poljubac koju su dobili Jason Biggs i Sean William Scott. Dvije godine poslije snimljen je treći dio, 'Američko vjenčanje'.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...