Navigation Content

Soba za posjete

Soba za posjete

Vorbitor (aka. Visiting Room)

Film postavlja tek jedno pitanje, ne očekujući odgovor: što natjera dvoje ljudi koji se nikad nisu susreli da u pismu napišu 'Volim te, ti si moj smisao života'?

INFO

RedateljRadu Muntean, Alexandru Baciu

Sažetak

Od 2006. godine u rumunjskom kaznenom sustavu dopušteno je zatvorenicima na odsluženju kazne sklopiti brak. Većina zatvorenika ozakone vezu koju su imali prije zatvora, najčešće s priležnicama ili osobama koje žive izvan zatvorskih zidina. Ipak, postoji posebna kategorija onih koji pronađu životnog partnera tijekom boravka u zatvoru. Najčešće je to osoba izvan zatvora ili netko poput njih, na odsluženju kazne.

Namjera nam je bila razgovarati s ljudima koji su u zatvoru i kojima je ljubav zamjena za slobodu i jedina nada za bolju budućnost. Adi i Ana započeli su vezu nakon što je Adi vidio njezinu fotografiju kod svog kolege iz ćelije. To je bilo dovoljno da se počnu dopisivati i prisilno susretati prilikom čega su se međusobno optuživali za izmišljene sukobe. Svaku optužbu zakon je morao uvažiti i razmotriti.

Mihai je ugledao Evu na televiziji i inzistirao je na susretu. Razmijenili su životne priče, otvorili si srce i sad planiraju vjenčanje iako se nisu osobno susreli. Cristina i Constantin Baron posljednje dvije godine prolaze kroz burnu vezu. Upoznali su se preko zatvorskog zabavnog programa, vjenčali se, svađali preko pisama, bili gotovo pred rastavom iako kaznu služe u različitim kaznionicama i susreću se jedino za vrijeme bračnih posjeta.

Film je snimljen u obliku intervjua gdje različiti parovi iskreno govore o svojim ljubavima, potvrđuju da se vole i iznose svoje planove za budućnost.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...