Ovoga vikenda nakon dvotjedne pauze nastavlja se borba za naslov prvaka engleske Premier lige. U međuvremenu travnjaci nisu mirovali jer su na rasporedu bile utakmice FA Cupa, a sad nakon spomenute pauze kreće najuzbudljiviji dio sezone. Do kraja je ostalo za odigrati još trinaest kola, a u zadnju trećinu prvenstva sa čelne pozicije ulazi Manchester City.

Građani su prije par dana odradili uzvratni susret šesnaestine finala; nakon pobjede u prvom susretu (2-1), protiv Porta su slavili i na domaćem terenu rezultatom 4-0 i tako izbacili iz natjecanja prošlogodišnjeg osvajača Europske lige. Visoka pobjeda protiv vrlo snažnog Porta znak je da Man City u završni dio sezone ulazi u odličnoj formi, a to je zapravo sve što trener Citizensa Mancini treba: napadače koji zabijaju i malo sreće - da mu se ne ozlijede ključni igrači: Kompany i Silva - jedini za koje nema adekvatne zamjene...

U 26. kolu u goste Man Cityju dolazi Blackburn. Što se tiče kvalitete sastava, Roversi ne mogu stati sa Cityem u istu rečenicu, no kako se bore za ostanak i kako im je svaki bod važan sigurno će pokušati skupo prodati kožu. Blackburn je u zadnjih par kola upisao dvije pobjede (Fulham i QPR), no i dalje se nalazi u vrlo opasnoj zoni - ima jednak broj bodova kao i QPR koji se nalazi ispod crte.

Man City ima savršeni skor na domaćem terenu - pobijedili su u svih dvanaest odigranih utakmica, a Blackburn je u gostima slavio samo jednom i to protiv Man Uniteda. Teoretski gledano, i u ovom je susretu svaki ishod moguć, no napad Cityja je raspoložen, a obrana Blackburna je nalošija u Premier ligi...

Prvi ovosezonski susret ovih dvaju sastava završio je pobjedom Manchester Cityja od 4-0, a sličan scenarij mogao bi se ponoviti i na Etihad Stadiumu... S koliko golova u mreži će Blackburn otputovati iz Manchestera pogledajte na kanalu SportKlub.